Довідку ВПО можуть отримати навіть ті, хто не має реєстрації у небезпечних регіонах

Довести, що ви маєте право на виплати – досить просто

Підтвердити місце проживання переселенці можуть не лише реєстрацією місця проживання у паспорті. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Там зазначають, що на «кризову лінію» для внутрішньо переміщених осіб почастішали скарги про відмову у видачі довідок ВПО через те, що місце проживання зареєстроване не на тих територіях, де тривають бойові дії або які знаходяться у тимчасовій окупації.

Проте, відповідно до чинного законодавства, відсутність такої реєстрації не може бути підставою для відмови у видачі довідки ВПО.

У разі відсутності в паспорті позначки про реєстрацію на території, де тривають активні бойові дії, які перебувають в окупації чи блокуванні, людина може надати інші документи та матеріали, які підтверджують її проживання там.

Це може бути:

  • – військовий квиток;
  • – трудова книжка;
  • – документ, який підтверджує право власності на майно;
  • – документи про освіту;
  • – довідка з місця навчання;
  • – рішення органів влади про влаштування дитини до дитячого закладу, у прийомну родину, будинок сімейного типу, встановлення опіки чи піклування;
  • – медичні документи;
  • – фотографії, відеозаписи тощо.

Мінреінтеграції вже надіслало листи обласним військовим адміністраціям з відповідними роз’ясненнями. Якщо у реєстрації все ж відмовляють, то про це треба повідомити на «гарячі лінії» Мінреінтеграції чи уповноваженого з питань ВПО за номером: 15-48 або (066) 813-62-39.

Джерело: Соціальна інформаційна платформа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень