Смертельний укус собаки: 25-річна жінка-переселенка померла від сказу на Житомирщині

Без мами лишилося двоє дітей

У Бердичеві померла молода жінка, хвора на сказ. Трагедія сталася 19 серпня.

Відомо, що ще у червні жінка разом з сім’єю відпочивала на ставку і там її покусав собака. Травми були незначні, тож жінка за медичною допомогою не звернулася до медиків і не отримала курс щеплень.

17 серпня самопочуття жінки погіршилося і 18 серпня її госпіталізували.

Медики одразу запідозрили смертельне захворювання, адже з’явилися перші прояви хвороби – температура тіла до 39 градусів, головний біль, задишка, боязнь води, а на передпліччі були типові сухі сліди від укусу.

Жінка боялася світла, гучних звуків, мучилася від спраги, але пити не могла. 

У ніч на 19 серпня хвору перевили до реанімаційного відділення, їй призначали спеціальне лікування, зокрема, антирабічний імуноглобулін. Всю ніч і весь день лікарі боролись за життя та їх зусилля виявились марними. На жаль, врятувати пацієнтку не вдалося, розповіла фахівець зі зв'язків з громадськістю ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька.

Вона також зауважила, що всім контактним було призначене щеплення вакциною «Індіраб».

 

Наразі проводиться спільне епізоотологічного обстеження території, де проживала хвора. Спеціалісти Бердичівської районної державної лікарні ветеринарної медицини ставлять на облік собак і проводять заходи щодо вакцинації тварин.

Відомо, що жінка 1997 року народження проживала у Семенівській громаді в одному з будинків на території дачного кооперативу. Вона була внутрішньо переміщеною особою із Запорізької області, прибула в Житомирську область 5 травня.

Без мами лишилося двоє дітей.

Радіо Трек з’ясував, що на щастя подібних випадків цього року на Рівненщині не було. Начальниця управління медичної допомоги департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я ОДА Олена Гандзюк повідомила, що в області є вакцина проти сказу у достатній кількості.

Курс вакцинації становить 5 щеплень протягом півтора місяця, процедуру проводять строго за графіком.

 

Щеплення треба зробити у перші дні після укусу. Зазвичай запас вакцини є у травмпунктах.

Сказ — смертельне захворювання у 100% випадків

Проте смертельні випадки на Рівненщині були.

У 2014 році помер чоловік, його вкусив кіт, але він не звернув на це увагу, не пройшов курс щеплень і через два місяці помер. 

У 2016 році померла жінка. Її теж вкусила кішка, однак щеплення проти сказу жінці та її рідним не зробили. Тоді по всій країні був брак антирабічної вакцини.

До цих випадків в області не було смертей від сказу понад 50 років.

Джерело: zhitomir

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень