Дівчину убитого снайпером Миколи Сорочука висадили на Рівненщині, бо вимагала вимкнути російський серіал (ФОТО/ ВІДЕО)

Вона їхала з похорон в автобусі Луцьк-Київ

Дівчину нещодавно загиблого на Донбасі Миколи Сорочука Ярину Чорногуз і волонтерку Анастасію Конфедерат висадили з автобуса, яким вони їхали з Луцька до Києва.

Про це пише Волинь Post

За словами госпітальєрки, вона просила водія вимкнути російський серіал.

Те, що трапилося, дівчина описала на своїй сторінці у фейсбуці, додавши коротке відео.

«Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився», - йдеться у дописі.

Ярина Чорногуз розповіла, що після того, як вона з подругою почали наполягати на тому, щоб водій вимкнув серіал, той спочатку почав вибивати з рук дівчат телефон, на який вони фільмували конфлікт, а потім почав вимагати дізнатися думку більшості пасажирів автобуса.

«Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути.


На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала.


Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима», - пише дівчина загиблого волинянина.

Під час траурної церемонії у Луцьку три дні тому (25-го січня)

На відео чути, як події розгортаються дещо в іншому порядку.

Спочатку дівчата влаштовують голосування в автобусі. Пасажири їх не надто підтримують.


Очевидно звучить фраза «Хай вони ідуть нахєр», бо дівчата рахують «Дєвушкі ідут нахєр – раз!», «Вам какя разніца – два!»… «Ми – зупиняємо автобус» - каже одна із дівчат. «Зупиняємо автобус».
 

Водій відповідає, що висадить дівчат, коли буде перший населений пункт, вони ж наполягають «Ні, зараз». Починається перепалка, під час якої водій і вибиває телефон, на який іде запис.

 [media=169423]

«Нас двох - волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно», - написала Ярина Чорногуз.

Як виглядає, дівчат висадили десь вже на Рівненщині, неподалік Мощаниці.

Позаду видно напис Мощаниця і вказанолнапрям руху

Госпітальєрка просить допомогти знайти дані про водія, а компанію Busfor.ua просить пояснити, чому на рейсах працюють водії, які дозволяють собі так принижувати клієнтів і не поважати їхні права. Крім цього, дівчата просять повернути кошти за квитки.

«Своїх друзів та читачів я закликаю не вести себе пасивно, коли нас насильно за наші ж гроші на автобусних рейсах запихають продуктом окупанта.


Особливо зважаючи на те, що наше право не чути російськомовний продукт окупанта в публічному просторі захищає закон "Про функціонування української мови як державної".


Те, що сталося зараз із нами з Настею - наслідок такого багаторічного толерування й байдужості», - підсумувала дівчина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень