«Діти - голодні»: чому на Рівненщині не задоволені новим шкільним меню

Хоча є чимало і позитивних відгуків про нововведення

Ми зібрали у Фейсбуці відгуки жителів Рівненщини про нове меню у школах і дитсадках.

Найперше, вони скаржилися, що їжа - не ситна і порції - малі, тому діти - голодні:

Яна Деркач Моя теж голодна, бо такого г..на і я б не їла. Діло не в салатах чи навіть цукрі, а в тому, що ми звикли, щоб сніданок був ситним, а не молочна каша. Я не знаю, хто так снідає. Так само, як і тушена капуста, рибне суфле для дітей, Невже не можна простіше щось типу пюре + котлета + овочі. Хіба це не корисно? Яйце + риба і взагалі трішечки солі, як на мене, не зашкодить.

 

Алла Орлич- Конотоп Ні. Маленькі порції , приходили з садочка голодні завжди

Окрім цього, нарікали, що їжу тепер не солять і не солодять:

Тетяна Гойко Сказали кухарям: менше солі та цукру. Так вони взагалі тепер без нього готують, давали рис не солоний і не солодкий! Як його діти будуть їсти? Хоча б треба щось додавати, щоб смак був, а не просто відмовитися від цукру і солі!

 

Вікторія Донець Ну я вчора бачила техкарту на сирну запіканку. 50 грамів цукру на кілограм готової запіканки. Це дуже мало, в чотири рази менше, ніж у звичайних не надто солодких десертах..

 

Леся Ольшанська Ні, не задоволені! Дітки в садочку взагалі не наїдаються. А чорний хліб і чай без цукру чи розведене какао з водою - це взагалі не їда для маленьких діток! Нехай цей умний Клопотенко сам поїсть таку їжу!

 

Olesya Shevchuk Це знущання якесь, а не їжа. Сама навчаюсь в школі, а мама працівник столової. І те, скільки харчів ідуть у відходи, тому що діти таке їдять, це жах. Навіть домашніх тварин краще годують. Можливо, раніше й не таке «здорове» харчування було, але діти ХОТІЛИ це їсти. Ніякої солі, ніякого цукру, хліба трішечки 2 рази в тиждень. Дурдом якийсь. А особливо подобається чай, який в принципі і не є чаєм. Там навіть вода толком не профарбовується, а про смак цієї «бормотухи» я взагалі мовчу. Ви так піклуєтесь про здоров‘я дітей, але не забувайте, що в школі вони не будуть їсти ці помиї, і просто підуть в магазин по хот-доги, чіпси, сухарики, газовану воду і тд. І це саме так. 

Чимало скарг було і на роботу кухарів: мовляв, крадуть продукти і не вміють готувати:

Оксана Болотнюк Можливо, те меню і правильне, але ще залежить, як те все приготують. Але горох з долькою апельсина в школі - це просто МеГа !!!

 

Tatiana Kunitskaya Діло не в меню, а в тому, що половина інгредієнтів з кухні виноситься за межі садочків і потім перепродається. А замість м’яса в котлети дають батона побільше. Якщо це рис з овочами в меню, то це рис і зажарка з моркви. Почати потрібно з контролю на кухні!

 

Katia Petrik А нашій школі хоч гори верни, то толку ніякого. Пробували вводити меню Клопотенка. То з його страв лише назви були, а їжа г.... Зараз гарну господиню (кухаря/підприємця) вдень з вогнем не знайти.

Були й скарги на організацію харчування: малу його вартість, застаріле обладнання харчоблоків тощо:

Ірина Степанець меню в садочку теж змінилось. Я читала його. Так, воно класне. Але!!! Воно ну ніяк не розраховане на 30 грн! Тому мусять викручуватися, і готувати ті страви, які =30грн. От діти і голодні.

 

Alex Bagnyuk Скоро всі підприємці повтікають, тоді діти точно будуть голодні. Хто бував на кухнях в школах, той бачив архаїчний радянський реманент, який не міняли 30 - 40 років, і який не підходить під ідеї хіпстерського «калінара», заміна обладнання під його стандарти - під десятку у.о. При ручному введенні-виведенні карантинів владою, коли робота підприємця залежить від настрою комісії ТЕБ, чи баби ванги, ніхто такі гроші вкладати в цю аферу не буде.

 

Микола Кузнецов Саме страшне в харчуванні шкіл і садочків - це тендер. Коли, згідно з законом, виграє фірма з Донецька, щоб годувати дітей в Рівному. Тут треба змінювати підхід до організації харчування, міняти потрібно законодавство.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень