Деяким громадянам період воєнного стану НЕ ЗАРАХУЮТЬ до страхового стажу

Це позначиться на майбутній пенсії

У зв’язку з дією воєнного стану деяким ФОПам, які провадять діяльність за спрощеною та загальною системами оподаткування, займаються незалежною професійною діяльністю, а також членам фермерських господарств надали право тимчасово, у період з 1 березня 2022 року та впродовж 12 місяців після скасування воєнного стану не нараховувати і не сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як зазначили у Пенсійному фонді, це зменшить фінансове навантаження на підприємців і простимулює їх до продовження діяльності, необхідної для нашої країни в умовах війни.

Водночас звертається увага на те, що періоди, за які не сплачується єдиний внесок, до страхового стажу не зараховуються і не враховуються при призначенні пенсії (!)

 

Адже відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Причому розмір щомісячного внеску має бути не меншим за встановлений законом мінімальний (з 1 січня 2022 року — це 1430 грн).

Тим часом до ВР внесли проєкт закону, яким пропонується недопущення зниження коефіцієнта заробітної плати при обчисленні пенсій фізичним особам за місяці часткового зменшення доходу на період дії воєнного стану. Це потрібно, щоб при виході на пенсію громадяни не отримували значно менші виплати.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень