Сюрприз від ПФУ: за пізніший вихід на пенсію добре доплатять

Доплатять, уже традиційно, заднім числом

Пенсіонерам, які після призначення пенсій працювали і відмовились від отримання виплат або ж виявили бажання отримувати пенсію з більш пізнього строку, отримають надбавки до пенсії. Про це повідомили в у ПФУ.

Розмір надбавок раніше становив 10% від основного розміру пенсії за кожний повний рік роботи після призначення пенсії, але не більше 40%, пояснюють у Пенсійному фонді:

Відповідно до законодавства, яке діяло до 30 квітня 2022 року, до пенсій за віком особи, які після призначення пенсій працювали та відмовились від отримання пенсій, або після набуття права на пенсію працювали і виявили бажання отримувати пенсію з більш пізнього строку, встановлювались надбавки (…) у розмірі 10% основного розміру пенсії за кожний повний рік роботи після призначення пенсії, але не більше 40%.

Тепер же, в залежності від кількості років роботи після призначення пенсії чи набуття права на пенсію, за які була встановлена надбавка, її розмір становить:

  • за 1 рік роботи - 6%
  • за 2 роки -12%
  • за 3 роки - 18%
  • за 4 роки - 24%

Це – процентне співвідношення від основного розміру пенсії за віком, обчисленого відповідно до ст. 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Виплату перерахованих пенсій проведуть у червні з доплатою з 30.04.2022.

Роз'яснення

Збільшення доплат до пенсії пов'язане з тим, що надбавку тепер розраховують за іншим Законом. Згідно зі змінами, тепер отримувати 24% за цим законом вигідніше, ніж 40% за попереднім. 

Як зауважили у ПФУ, наприклад, якщо раніше доплата у 40% становила 60 грн, то зараз доплата у 24% становить понад 500 грн

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень