Частина українців зможе йти на пенсію достроково: хто саме – пояснили у ПФУ

Для раннього виходу на пенсію все одно потрібно мати певну кількість стажу

Попри існування чітко визначених критеріїв для виходу громадян на пенсію, деякі українці, можливо, не знають, що до ст. 115 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» днями внесли зміни.

Про це повідомили у ПФУ.

Зокрема, право на дострокове призначення пенсії за віком надали одному із батьків дітей, які до 6-річного віку виховували дітей, що страждають на тяжкі захворювання, і не отримали права на інвалідність.

Так, дострокові пенсії призначаються матерям тяжко хворих дітей після досягнення ними 50 років і за наявності не менш як 15 років страхового стажу.

Також дострокова пенсія за віком може бути призначена батькові, який виховував тяжко хвору дитину до 6-річного віку — якщо таке рішення ухвалить мати (або у разі її відсутності) після досягнення чоловіком 55 років, і за наявності у нього страхового стажу не менше 20 років.

Визначення поняття «важко хвора дитина, якій не встановлено інвалідність» наведено у ст. 1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Щоб отримувати таку пенсію, матерям (батькам) тяжко хворих дітей необхідно надати, зокрема, документ про народження дитини і довідку медзакладу про захворювання дитини, яке мало місце до 6-річного віку.

Ще один важливий момент: виплата пенсії провадитиметься незалежно від факту працевлаштування. Розмір пенсії визначається індивідуально для кожного пенсіонера з урахуванням його страхового стажу, заробітної плати, року виходу на пенсію і складових пенсійної виплати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень