Деяких українців можуть позбавити права на пенсію за вислугу років

Роз'яснення від Пенсійного фонду, як не лишитися виплат

Такий вид пенсії призначається на певних умовах і за порушення положень ст. 55 закону «Про пенсійне забезпечення» цієї виплати можна позбутися. Насамперед про це варто пам’ятати тим, хто вийшов на пенсію за вислугою років, а тепер сподівається влаштуватися на роботу за сумісництвом.

На цьому наголошують у ПФУ.

Відповідно до ст. 51 цього Закону, пенсія за вислугу років передбачає, що людина через особливості роботи не зможе зберегти працездатність до настання загальновстановленого пенсійного віку – 60 років.

Тому, якщо робота передбачає пенсію за вислугу років, то людина відпрацьовує необхідний строк, виходить на пенсію і на тому – все.

Якщо ж людині призначено пенсію за вислугу років, а вона знову працевлаштовується за сумісництвом на посаду, яка передбачає вислугу (незалежно від того, чи це буде колишнє місце роботи чи інше), то людина позбавляється права на спеціальні пенсійні виплати.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень