Пенсійної надбавки у 25% жінкам з наступного року не буде

Її замінять «компенсацією від уряду», значно меншою

З наступного року українських жінок позбавлять надбавки до пенсії, яка могла становити до 25% від загального розміру виплати. Причина проста – у 2022-му закінчується перехідний період до нового пенсійного віку для жінок (60 років).

Щорічно протягом 10 останніх років українки, відправляючись на заслужений відпочинок, отримували 2,5% за кожні пів року більш пізнього виходу на пенсію.

 

У 2021 році ця компенсація досягла максимальних 25%.

А от в наступному році такої надбавки вже не буде, заявив у коментарі виданню «На пенсії» пенсійний експерт Сергій Коробкін.

За його словами, відновити справедливість для жінок, народжених у 1962 році, які в 2022 році виходять на пенсію, має компенсація від уряду. Раніше там вирішили, що наступного року жінок, які виходять на пенсію, чекає 9% компенсаційної виплати.

– Звідки взялася саме ця цифра, сказати складно. Незрозуміло і те, що буде з жінками, які виходитимуть на пенсію у 60 років в наступні роки.

 

Втім, нікого не здивує, якщо в прийняту постанову ще вноситимуть змін», - зауважив Коробкін.

 

 

КОНТЕКСТ:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень