Українським жінкам-пенсіонерам передбачили солідну надбавку

Кому саме, коли і за що почнуть доплачувати – усі подробиці від Мінсоцполітики

Уже наступного року пенсіонерам віком 70-75 років почнуть виплачувати щомісячні надбавки до пенсії. Про це – після розгляду проєкту держбюджету на 2022 рік – повідомила пані міністр соцполітики України Марина Лазебна.

Уряд визначив пріоритетним підвищення пенсійних виплат особам старшого віку і додатково включив у наступному році осіб віком від 70 до 75 років в ініційовану президентом України програму збільшення виплат цим громадянам, повідомляє «Пенсійний кур’єр».

Кому передбачили 300 грн надбавки до пенсії

Прийнята урядом постанова передбачає встановлення з жовтня 2022 року для 1,7 млн осіб віком 70-75 років щомісячних доплат до пенсій у розмірі до 300 грн (в межах розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік).

Водночас для осіб, старших 70 років, за наявності тривалого стажу роботи (у чоловіків - 35 років, а у жінок - 30 років) мінімальна пенсійна виплата з жовтня 2022 року складатиме 3 000 грн.

За наявності стажу меншої тривалості мінімальна пенсійна виплата для вказаних осіб визначатиметься пропорційно наявному страховому стажу і при наявності страхового стажу у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років, складатиме не менше як 2 500 грн. Це торкнеться понад 4 млн пенсіонерів, прогнозують у Мінсоцполітики.

А як щодо доплат жінкам-пенсіонерам?

Також у 2022 році при виході на пенсію в 60 років жінкам встановлюватиметься підвищення до пенсії у розмірі 9%.

Таке підвищення збереже співвідношення у розмірах пенсій жінок за наявності однакової тривалості страхового стажу і заробітку у наступному році, який є перехідним роком завершення підвищення пенсійного віку жінкам.

Нагадаємо, з 2020 року додаткові виплати 500 грн одержують 1,4 млн осіб старше 80 років, а з 1 жовтня цього року ж виплати у розмірі 400 грн передбачені для майже 1 млн пенсіонерів віком від 75 до 80 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень