Хто в Україні найбідніший і якою є межа бідності?

Найбільше по вразливих вдарив карантин

В Україні в суспільній свідомості закріпилася думка, що опинитися за межею бідності найбільше ризикують пенсіонери. Насправді, як і попереджала Україну ООН, найбільш вразливою категорією є багатодітні сім'ї, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на інтерв'ю «ФАКТАМ» директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи Елли Лібанової.

— Ризик бідності серед пенсіонерів не найвищий … А сім'я з трьома дітьми з високою ймовірністю буде бідувати. Наявність другої дитини — дуже серйозний ризик бідності, але все ж не катастрофа.

За підрахунками Інституту демографії, межа бідності в Україні — це приблизно 4 тис. грн на людину в місяць.

Згідно з цими критеріями, до бідних відноситься кожен третій.

За словами Лібанової, до 2020 року бідність в Україні зменшувалася, потім хороша тенденція перервалася, бідних стало більше. 

— Після першого карантину найбільше зросла бідність у великих містах. Адже карантинних вимог серйозніше дотримувалися у великих містах. Якщо в місті магазин закривався, то він дійсно не працював… Аналогічна ситуація з ресторанами, готелями… У маленьких містах і селах — карантинні вимоги не завжди дотримувалися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень