Чи зміниться порядок виплати пенсій з 1 вересня – роз’яснення Пенсійного Фонду

Все, про що потрібно знати отримувачам пенсій

Останнім часом поширюється інформація щодо масового переведення одержувачів пенсій на обслуговування до банків – уже з 1 вересня 2021 року.

Утім, в Пенсійному Фонді України такі повідомлення називають необґрунтованими і повідомляють таке:

Відповідно до ст. 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», є два способи виплати пенсії:

  • за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України (організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій);
  • через установи банків.

Пенсіонер самостійно обирає спосіб виплати пенсії.

 

Зміна способу виплати пенсії проводиться на підставі заяви одержувача пенсії.

Причому пенсію з доставкою за місцем фактичного проживання пенсіонера виплачує національний оператор поштового зв’язку – акціонерне товариство «Укрпошта».

А от уповноваженими на виплату пенсій наразі є 44 банки:

Тож, враховуючи вищевказане, пенсіонери і після 1 вересня (за бажанням) продовжуватимуть отримувати пенсії через «Укрпошту» з доставкою додому чи у поштових відділеннях незалежно від свого віку, стану здоров’я (наявності інвалідності) або потреби у постійному сторонньому догляді.

Оплату послуг доставки пенсій здійснює за встановленими тарифами ПФУ.

Водночас постановою уряду від 26.05.2021 №546 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено проведення відбору на конкурсній основі організацій, що надаватимуть послуги доставки пенсій за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України з 01.01.2023. До вказаної дати функції цієї організації здійснює АТ «Укрпошта».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень