Дешеве вино здається смачнішим, якщо…

…сказати, що воно дороге

Дешеве вино здається людям смачнішим, якщо сказати їм, що воно дороге. Такий висновок зробили вчені з Базельського університету у Швейцарії.

Дослідники дали 140 відвідувачам спробувати три види вина, одне з яких було недорогим і мало не найкращі відгуки. Друге вино було середнім за ціною й оцінках, а третє - дорогим і з гарними відгуками.

Кожен з учасників експерименту випив 6 келихів вина в довільній послідовності. Про вміст перших трьох келихів вони нічого не знали, про четвертий їм сказали правду. А ось про вино в п'ятому і шостому келихах вчені в деяких випадках говорили неправду: реальну ціну напою вони або перебільшували, або применшували в 4 рази.

Дешеве вино збирало позитивні відгуки, якщо люди думали, що воно дорожче, ніж насправді. Але якщо дороге вино представляли як дешеве, то його смак все одно хвалили.

Раніше вчені вже перевіряли, як інформація про ціну впливає на сприйняття вина. Але тоді експеримент проводився в лабораторії, а учасники пили вино через трубочку. Цього разу дослідники хотіли перевірити, як це працює в реальних ситуаціях.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень