Ціни на вторинку підуть вгору: Відомо, як зміниться вартість квартир в Україні навесні

Кількість укладених угод зростає

Війна суттєво вплинула на ринок нерухомості. Частина об’єктів були заморожені на стадії будівництва, а житло у новобудовах подорожчало. Адже покупці, які таки наважилися купити нерухомість не ризикували брати старі і не дуже надійні панельки та хрущовки.

Ціни на вторинці весною відрізнятимуться за сегментами нерухомості, каже президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта. У січні вартість квадратного метра на вторинному ринку Києва впала більш ніж на 1 000 грн – з 50 773 грн до 49 598 грн.

Найдорожчі квадратні метри традиційно продають у Печерському районі столиці – 79 094 грн.

 

Далі йдуть Голосіївський район – 58 586 грн, Шевченківський – 58 138 грн, Оболонський – 49 246 грн та Солом'янський – 49 246 грн.

 

Найдешевше вторинну нерухомість продають у Деснянському районі столиці – 40 292 грн за кв.м.

 

У Святошинському цінник становить 44 926 грн за «квадрат», у Дарницькому – 45 778 грн.

Проте вже весною 2023 року ситуація зміниться, вважає експерт. Після тривалого затишшя та падіння попиту аналітики прогнозують, що вартість квартир на вторинці зросте.

Це станеться наприкінці березня-початку квітня.

Експерт зауважує, що й надалі можливе зростання цін на житло у безпечніших західних регіонах України. У Львові зараз однокімнатна квартира у старому житловому фонді коштує від 32 000 доларів.

Найдорожчі квартири продаються в Галицькому та Франківському районах, слідом йде Шевченківський район, за ним – Сихівський та Залізничний.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень