Чи можна поставити «буржуйку» у квартирі

Через проблеми з опаленнями українці цікавляться й таким питанням

Буржуйка - піч, яка здавна використовувалася для забезпечення тепла у квартирі при відсутності централізованого опалення. Її можна поставити в гаражі або на дачі, але з огляду на прогнози про важку і холодну зиму, українці подумують про те, щоб встановити таку піч в своїх квартирах.

Чи можна поставити буржуйку у квартирі - буква закону

В цілому, встановлювати таку піч в житловій квартирі, згідно із законодавством нашої країни, не можна. Це суперечить правилам пожежної безпеки, тому, якщо в результаті використання буржуйки постраждає будинок або квартири інших людей, то ви будете притягнуті до кримінальної відповідальності.

Крім того, існує ряд проблем, з якими зіткнеться власник такого типу опалення:

  • нікуди виводити дим - або використовувати вентиляцію (що заборонено), або встановити трубу у вікні або стіні, але через це в квартирі буде ще холодніше;
  • буржуйка опалює тільки одну кімнату, а не всю квартиру;
  • великі ризики пожежі через постійне джерело відкритого вогню.

Єдиний варіант, при якому установка буржуйки виправдана - це практично повністю зруйновані будинки, де неможливо відновити газо - і електропостачання для обігріву приміщення. І то, ви повинні розуміти, що вам доведеться не відходити від грубки, щоб зігрітися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень