Українці отримають квартири замість зруйнованого житла, втім обміняти його на інше – не вийде

Поки такі ініціативи Верховна Рада погодила в першому читанні

Українцям компенсують зруйновані квадратні метри житла. Втім, помешкання, отримане як компенсація за знищене ворогом житло, не підлягає продажу або обміну. Заборона діятиме впродовж 5 років. Це передбачено у законопроєкті №7198, рішення проголосували у Верховній Раді у першому читанні.

При цьому заборона на продаж та обмін однаково діятиме як на квартири, так і на приватні будинки. Важливо зауважити, що йдеться не тільки про житло, отримане як компенсацію одразу, але й житло, яке може бути збудоване або придбане у майбутньому в обмін на житловий сертифікат.

Заборону на продаж чи обмін накладатиме нотаріус.

При купівлі квартири, будинку садибного типу, садового або дачного будинку, у тому числі при інвестиції в будівництво житла, яке здійснюватиметься коштом від компенсації, нотаріус зобов'язаний буде одразу накласти заборону на його відчуження протягом п'яти років. Після закінчення п'ятирічного терміну власник житла зможе розпоряджатися ним на власний розсуд.

При цьому громадяни, яким належить компенсація за втрачене житло, можуть отримати її грошима. Кошти перераховуватимуть на спеціальний рахунок.

У разі їх отримання громадяни зобов'язані підписати угоду про те, що більше не претендуватимуть на компенсацію знищеного житла та поступаються правом вимоги щодо цього майна державі.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень