Ціни лізуть в гору: ринок нерухомості влітку

Дорожчає зокрема житло на вторинному ринку

Експерти прогнозують, що у липні квартири подорожчають ще більше. В окремих регіонах буде підвищений попит.

В цілому я б сказав, що динаміка йде до підвищення попиту і цін. Те що ми зараз бачимо, покупець, в Києві зокрема, він активний. Тобто пошук нерухомості відбувається, тож це зумовить певне зростання цін. Це ми зараз про вторинний ринок говоримо, тому що він зараз активніший і на ньому більше покупця. Тому в середньому на осінь певне підвищення цін очікується у межах 10%, - розповідає президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта.

На його думку, така тенденція буде на територіях де немає бойових дій або загроз ракетних ударів. Відповідно найбільший попит буде здебільшого у західних регіонах.

У найближчий квартал попит буде, безумовно, в західних регіонах – це Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль.

В Києві, як центральна Україна, і можливо у Вінниці, Житомирі, Рівному - тенденції будуть все ж таки по збільшенню попиту і десь ми побачимо якраз у липень-серпень, що ціни почнуть поступово зростати. Десь восени буде пік зростання, а липень-серпень показуватимуть таку активність, – додав Юрій Піта.

Найменшу зацікавленість покупці виявлятимуть у Харкові, Сумах, Запоріжжі, Миколаєві, Дніпрі та Чернігові.

Передусім на попит впливає ситуація на фронті. Чим ситуація краща, тим охоче українці купують квартири. На первинному ринку попит менший.

Там усе буде залежати, ми так передбачаємо, від того, яке буде фінансування забудовників. Як запрацюють програми відновлення житла, схожі на «єОселю». Такі от зовнішні фактори мають оживити цей ринок первинної нерухомості. По іншому буде важко, бо там ціна дуже велика через витрати витрат, а покупця поки що недостатньо, – пояснив Піта.

І хоча відновлення попиту на первинному ринку буде не таким жвавим як на вторинному, все ж і тут прогнозують подорожчання квартир.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень