Купівля і продаж нерухомості в Україні неможливі. Зупинили роботу реєстрів

 Нотаріуси були змушені зупинити реєстраційні операції

2 лютого на всій території України зупинився обмін інформацією між електронними системами Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Це відбулося без попередження та фактично паралізувало роботу нотаріусів, які займаються юридичним оформленням операцій купівлі-продажу нерухомості, зокрема земельних ділянок.  

У роботі нотаріусів на той момент було чимало заяв щодо держреєстрації прав. Їх зараз неможливо опрацювати й відповідно зареєструвати право власності. Експерти кажуть – це спровокує порушення строків у сфері державної реєстрації прав.

У зв'язку з цим НПУ звернулася до Міністерства юстиції України, Держгеокадастру та ДП «НАІС» із проханням повідомити, за яких причин було припинено взаємообмін відомостями між ДРРП та ДЗК, та коли буде відновлена їх повноцінна робота. Відповіді поки немає.

Зволікання призведе до порушення стабільної роботи нотаріату України щодо вчинення нотаріальних дій та державної реєстрації нерухомого майна, а отже і порушення прав громадян та бізнесу.

НПУ також наголошує, що з моменту оновлення програмного забезпечення Державного реєстру речових прав 26-27 січня 2023 року відомості про зареєстровані права у ДРРП до ДЗК не надійшли.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень