Чи готове Рівне фінансувати приватні дитячі садочки

Петиція з такою ініціативою зареєстрована на сайті міської ради

Приватний садочок у Києві. ФОТО ілюстративне

Приватні садочки у Рівному ініціюють створення програми підтримки їх закладів з міського бюджету. На сайті міської ради уже практично набрала необхідну кількість електронна петиція щодо затвердження у Рівному програми надання фінансової підтримки дошкільним закладам приватної форми власності. Про позицію авторів петиції ми писали тут.

Втім, відповідно до Бюджетного кодексу, міська рада не може фінансувати приватні заклади. За словами заступниці міського голови Галини Кульчинської, у Верховній Раді нині перебуває на розгляді проєкт змін до закону «Про дошкільну освіту», де передбачено дотації на обов’язкову дошкільну освіту.

Галина Кульчинська

У цьому проєкті передбачено дотації з державного та/або місцевих бюджетів для закладів дошкільної освіти, де перебуватимуть діти, які здобувають обов’язкову дошкільну освіту. Тобто для дітей старшого дошкільного віку - це діти від 5 років. На сьогодні ці дітки у Рівному 100% охоплені дошкільною освітою, - каже Галина Кульчинська.

Поки що ці зміни депутати Верховної Ради не ухвалили. За словами Галини Кульчинської, якби масштаби та об’єм міського бюджету дозволяли, можна було б говорити про ухвалення програми підтримки приватних дитячих садочків.

А з наступного року навантаження на бюджет міста через дошкільні заклади й так зросте, адже місто опікуватиметься ще трьома відновленими закладами. Докладніше про те, що це за заклади – вже на сайті.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень