Часткову допомогу-компенсацію батькам на навчання дітей у приватних садках пропонують запровадити у Рівному

Таким чином хочуть зменшити черги до комунальних закладів

Приватні садки Рівного готові приймати усіх дітей, аби зменшити черги у комунальних закладах дошкільної освіти. Для цього пропонують розробити спеціальну програму. Відповідну петицію на сайті Рівнеради зареєструвала директорка закладу дошкільної освіти «BABYLAND» Ірина Петрик-Щокова.

У тексті звернення йдеться:

- З метою забезпечення прав дітей дошкільного віку на здобуття освіти у закладах освіти м. Рівного приватної форми власності, розвитку мережі закладів освіти, покращення стану їх матеріально-технічної бази, створення додаткових місць у дошкільних закладах освіти, а також надання фінансової підтримки закладам освіти, які не належать до власності територіальної громади м.Рівного, дотримання конституційних прав мешканців м. Рівного на освіту, …. просимо доручити управлінню освіти і науки Рівненського міськвиконкому розробити та винести на розгляд депутатів Рівнеради для затвердження «Програму надання фінансової підтримки закладам дошкільної освіти м. Рівного приватної форми власності на 2020- 2024 рр.».

 

Повний текст петиції можете переглянути за посиланням.  

Утім, йдеться не про фінансування закладу, а про розробку механізму надання допомоги батькам, пояснює ініціаторка звернення:

- Це програма розрахована не на сам заклад, а на фінансування батьків.

 

Петиція створена як реакція на потребу батьків в якісній дошкільній освіті. Вивчивши попит є прохання тих батьків, котрі нам телефонували чи звертались. Ми пропонуємо, щоб батькам дітей, які через чергу не потрапили до комунальних закладів, так само компенсовували кошти, які міська ради витрачає на утримування однієї дитини у комунальних закладах.

 

Цю петицію ми створили не лише для того, щоб повертали кошти батькам, які ходять до нас в заклад. А для того, щоб звільнити місця у комунальних закладах, щоб більший сегмент дітей був охоплений дошкільною освітою.

 

Програма, якщо вона стане чинною, розрахована на те, що ми звільняємо певну кількість місць у комунальних закладах дошкільної освіти і розвантажуємо їх цим. І, відповідно, більша кількість дітей, які поки не можуть потрапити у комунальний заклад, і батьки яких не можуть дозволити собі приватний, будуть охоплені дошкільною освітою, і батьки несуть менші фінансові витрати.

 

Ми знаємо, що це працює в інших містах, зокрема у Львові та Києві. Якщо це працює у них, то чому це не може працювати у нас?

Програму мають розробити фахівці управління освіти і депутати.

До речі, за даними міського управління освіти, черги у садки останніми роками хоч і значно скоротилися, проте все ще є. Нині на 100 місць претендує 124 дитини. Щодо витрат, то на перебування однієї дитини у садку, за даними, які отримав «BABYLAND», з міського бюджету йде від 20 до 60 тисяч гривень на рік.

Зараз петиція уже зібрала 252 з 300 голосів, необхідних для розгляду звернення міським головою. Підтримати петицію можна до 9 грудня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень