Чому у Рівному подорожчало молоко?

Фермери запевняють - молокопереробні підприємства у змові

Це пов’язують із зміною сезону та зменшенням поголів’я худоби, розповів голова асоціації фермерів Рівненської області Дмитро Українець. За його ж словами молоко подорожчало у роздрібній мережі, а от у фермерів і селян його закуповують трохи більше як по 3 гривні за літр. Це при тому, що саме фермери і селяни виробляють на сьогодні 80% усього молока.

Молокозаводи монополізували свою цінову політику. Вони змовляються між собою. Так як основний об’єм виробництва молока у селянина, вони говорять про те, що на сьогоднішній день селянин ще не дотримується певних стандартів, молоко доїться вручну, немає охолодження і таке інше. Молоко приймається занадто низько у селянина. Тому сьогодні ми говоримо, що нам, селянам, все-таки потрібно об’єднуватися в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, - каже Дмитро Українець.

У такий спосіб, за словами Дмитра Українця, буде легше отримати пільгове кредитування від держави, аби облаштувати молокоприймальні пункти і забезпечити охолодження і зберігання молока.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень