Чому з віком у людини з’являється алергія, якої ніколи в житті не було?

Це не тільки проблема імунітету

Найбільше на алергію нарікають у дитинстві та в доволі молодому віці. Втім, часто люди, які ніколи не мали алергічних проявів у житті, з віком нарікають на алергію. А у людей похилого віку з’являється кропив’янка.

Алергологи пояснюють, що пов’язані такі факти з вилочковою залозою (тимусом), яка відповідає за виробництво імунних клітин.

 

Переважно з віком чутливість та агресивність імунної системи йде на спад. Проте, так трапляється не завжди.

У людей старшого віку раптова поява алергії може свідчити про розвиток аутоімунного захворювання чи навіть онкологічної хвороби.

Лікарі у разі раптової алергії мають провести дослідження й з’ясувати, у чому причина розпаду тканин, який провокує вироблення алергічних антитіл. Як правило, симптоми алергії в таких випадках виражені яскравіше.

У літньому віці не можна виключити й гельмінтоз, адже багато пенсіонерів – затяті дачники. А гельмінти та найпростіші подразнюють імунітет і провокують появу алергії.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень