9 ознак діабету. Важливо не проґавити перші симптоми

25% осіб, які страждають на діабет, навіть не здогадуються про хворобу

На ранніх стадіях діабет другого типу може проходити безсимптомно. Тож чимало людей можуть навіть не здогадуватися, що хвороба уже почала завдавати руйнівної дії організму. 

Тож в першу чергу треба звертати увагу на такі симптоми. 

1. Часте сечовипускання

Коли рівень цукру в крові високий, нирки намагаються видалити зайвий цукор, фільтруючи його з крові. Це може призвести до частішого сечовипускання, особливо вночі.

2. Підвищена спрага

Часте сечовипускання, необхідне для видалення зайвого цукру з крові, може призвести до втрати організмом вологи. Згодом це може викликати зневоднення і спровокувати підвищену спрагу. Мучить постійна сухість у роті, яка залишається навіть при споживанні великої кількості рідини. Пити хочеться весь час.

3. Постійне відчуття голоду

Через порушення обмінних процесів цукру в організмі з’являється підвищений апетит. Постійно хочеться їсти, навіть якщо після ситного обіду минула всього година.

4. Відчуття сильної втоми

Занепад сил, слабкість, виснаження — симптоми діабету. Почуття втоми виникає внаслідок недостатньої кількості цукру, що надходить із кровотоку в клітини організму.

5. Порушення зору, «пісок в очах»

Надлишок цукру в крові може ушкодити крихітні кровоносні судини в очах і, як наслідок, в очах може почати двоїтися або з’являється відчуття туману, нечіткість зору. Якщо діабет не лікувати, ушкодження кровоносних судин можуть посилитися, і в кінцевому підсумку може статися незворотна втрата зору.

6. Повільне загоєння порізів і ран

Високий рівень цукру в крові може ушкодити нерви та кровоносні судини організму, що веде до порушення кровообігу. В результаті для загоєння навіть невеликих порізів і ран можуть знадобитися тижні або місяці.

7. Поколювання, оніміння або біль у руках чи ногах

Порушення кровообігу може також викликати болі, поколювання або оніміння рук і ніг.

8. Темні плями на шкірі

Ділянки темної шкіри, що утворюються на складках шиї, пахв або в області паху, також можуть вказувати на підвищений ризик діабету. На дотик ці плями здаються дуже м’якими й оксамитовими.

9. Свербіж і дріжджові інфекції

Надлишок цукру в крові й сечі забезпечує їжу для дріжджів, які можуть призвести до інфекції. Дріжджові інфекції, як правило, виникають на теплих вологих ділянках шкіри — в області рота, статевих органів і пахв. Уражені ділянки зазвичай сверблять або викликають печіння.

Якщо ви виявили у себе якісь із цих симптомів, не баріться і здайте аналіз на цукор. Це дасть можливість швидше поставити діагноз і за необхідності почати лікування.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень