Взуття яке не треба купувати після 30 років

Воно може призвести до деформації стопи та проблемам з хребтом та суглобами

З настанням весняного тепла усі поспішають скинути важкий зимовий одяг та змінити грубе взуття на елегантні чобітки. Дехто ж одразу надає перевагу кросівкам та стильним кедам, які останніми роками залишаються у тренді, їх носять з сукнями, спідницями та навіть діловими костюмами.

Однак найбільш підступним взуттям виявилися саме кеди.

Кеди мають пласку підошву, тому склепіння стопи ущільнюється, стопа буквально «розповзається». Це погано як для стопи, так і для великих суглобів та хребта.

 

У такому взутті можна дуже швидко заробити плоскостопість, особливо якщо їх часто взувати, - кажуть ортопеди.

Втім, якщо від улюбленої пари ви не готові відмовитися, подбайте про те, аби там були ортопедичні устілки. Устілки захистять стопу від неправильного положення, і відповідно ноги не будуть швидко втомлюватися та не болітиме спина, суглоби та поперек.

Для такого взуття існують й вікові обмеження. З віком дедалі більше ризиків, що кеди завдадуть шкоди та спровокує проблеми зі здоров’ям.

Після 30 років кеди взагалі краще виключити зі свого гардероба та обирати тільки правильне й безпечне взуття. Молода людина має еластичні зв’язки, а організм має достатній запас резервних функцій, компенсаторні реакції добре розвинені. Після 30 років настає декомпенсація, зв'язки стають ригідними (твердими, непридатними), суглоби теж, - зауважують ортопеди.

Лікарі радять після 30 й далі ретельно обирати взуття.

Ідеальна пара взуття має невеликі й стійки підбори, приблизно 3-4 см, надійні шнурівки або хороші застібки й добре фіксує ніжку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень