Переваги та недоліки: кому може нашкодити березовий сік

Може погіршитися стан здоров’я

Кажуть, що березовий сік корисний при різних захворюваннях. До складу березового соку входить безліч важливих мікроелементів, серед яких кальцій, залізо, глюкоза, дубильні речовини й органічні кислоти. У весняний період, коли наш організм ослаблений, цей напій допоможе повернути сили та бадьорість.

Переваги березового соку

Березовий сік рекомендують пити людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура, печінки, запаленнях дванадцятипалої кишки. Він стимулює перистальтику кишківника, заспокоює подразнення. Є гарним сечогінним, протизапальним та протиалергічним засобом.

Здавна вважається, що березовий сік має глистогінні властивості і його корисно пити людям із частими головними болями, а також під час бронхіту.

Цей сік корисний при інтоксикації організму. Допомагає вивести пісок з печінки і нирок, сечову кислоту, токсини після прийому ліків та інші шкідливі речовини, які накопичуються у тілі.

Недоліки березового соку

Але в деяких випадках він може не тільки не допомогти, а й навіть нашкодити. Дорослим можна пити не більше 1 л соку на день, а дітям і літнім людям – не більше однієї склянки.

Не слід вживати сік в занадто великих кількостях людям із каменями в нирках, оскільки це може призвести до їх руху.

Хоч вважається, що березовий сік має протиалергійні властивості, його не можна вживати людям, які мають алергію на пилок берези.

Джерело: Сім'я

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень