Відсутність апетиту — тривожний сигнал. Не тільки через стрес

Хоча й він впиває на організм по-різному

Фахівці назвали перелік небезпечних станів, про які може свідчити відсутність апетиту.

Стрес

Під час сильного раптового стресу відбувається викид адреналіну у кров, серце починає битися сильніше, а травлення у такий момент уповільнюється. Натомість коли стрес навпаки тривалий, розтягнений у часі, то організм виробляє кортизол, який навпаки посилює апетит. Тож під дією такого стресу людина навпаки починає їсти усе, що потрапить під руку.

Побічна дія ліків

Препарати для лікування грибкових інфекцій, а також антибіотики серед побічних дій можуть пригнічувати апетит. Зменшують апетит також антидепресанти, та ліки, які приймають для зниження тиску, для лікування хронічної обструктивної хвороби легень та навіть мігрені.

Головний біль

Нудота, блювота та повна відсутність апетиту – супутники мігрені. У вкрай рідкісних випадках мігрень навпаки може підіймати апетит. Але після нормалізації стану стабілізується й апетит.

Депресія

Під час такого стану в організмі людини виробляється гормон кортикотропін. Саме він викликає у людини страх, тривогу та призводить до зниження апетиту. Під час депресії у людини можуть виникати закрепи, що загалом теж не сприяє бажанню їсти.

Інтоксикація

З якої б причини не виникала інтоксикація, організм людини запускає усі обмежувальні процеси, аби якнайшвидше очиститися та відновити нормальну роботу. Щоб допомогти організму, харчуватися слід невеликими порціями, щоб налагодити роботу травлення.

Якщо після того, як негаразди з організмом минули, ви відчуваєте що апетит не покращився, обов'язково треба звернутися на консультацію до лікаря. Інколи відсутність апетити може свідчити про онкологічні хвороби, чи проблеми з ендокринною системою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень