Чому не можна дивитися на годинник, якщо прокинулися посеред ночі

Сомнологи дали кілька порад

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Сон люблять всі, але для багатьох він буває справжньою катастрофою – здавалося б хочеш спати, а заснути не можеш. Фахівці не припиняють пошуки причин проблем зі сном і можливих методів вирішення. Під час досліджень вони виявили, одну малопомітну звичку, яка може позбавити людину сну на всю ніч.

Зазвичай причиною безсоння є стрес

Чим більше людина нервує, тим гірша якість сну. Чим гірше вона спить, тим вищий рівень стресу. Дослідження показують, що у людини, яка не може заснути і постійно поглядає на годинник, підвищується рівень тривоги. Тож, якщо через кожні 5 хвилин брати телефон в руки і дивитися, скільки пройшло часу, спроби заснути будуть мінімальними. Також, поглядаючи часто в телефон під час безсонної ночі, ви постійно піддаєтеся впливу синього світла, яке порушує процес виробництва мелатоніну і погіршує сон.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень