Дві ягоди майбутнього сезону збережуть здоров’я мозку

І навіть запобігають віковим змінам

Полуниці та чорниці здатні зберегти здоров’я мозку. Їх регулярне споживання запобігає віковим змінам, зберігає гостроту розуму, покращує моторику та когнітивні функції. 

Експерти радять в літній сезон коли тягне на солодке – замінювати його ягодами.

Дослідження, яке тривало двадцять років показало, що учасники, які їли чорниці та полуниці, відчували найменший розумовий спад протягом багатьох років, і вчені пов’язали цю перевагу з високою концентрацією флавоноїдів у їжі. 

При цьому достатньо двох порцій ягід на тиждень. 

Дослідження Університету Рутгерса, показало, що молодь та літні учасники дослідження, які їли чорницю, працювали краще, коли потрібно було зосередитися, і краще запам'ятовували в результаті збільшення припливу крові до мозку.

Науковці припускають, що секрет чорниці та полуниці у високому вмісті антиоксидантів. Споживання ягід безпосередньо пов’язане зі збереженням здібностей нейронів та зменшенням шкоди від стресових факторів.

Тим паче що  заморожені ягоди  зберігають практично усі свої корисні властивості. 

Джерело: ETNT

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень