Чому в СРСР любили повних жінок

Про ідеали краси

Стандарти жіночої краси в Радянському Союзі довгий час формувалися під впливом політичної та особливо економічної обстановки, а не модних канонів. Саме з цієї причини в Європі та США радянські жінки довгий час вважалися занадто товстими та без смаку одягненими.

Іноземці тільки утвердилися у своїй думці, коли в 1959-му в США з візитом приїхав Микита Хрущов зі своєю дружиною. Поруч з витонченою, стильною Джекі Кеннеді розповніла, одягнена в безформні квітчасті шати Ніна Хрущова виглядала не кращим чином.

Мода на повноту

Після революції 1917-го молодий Радянський Союз на добрий десяток років занурився в розруху і голод. Людям елементарно нічого було їсти, тому про моду і красу думати не було часу. Коли в благополучних «капстранах» дами завдяки фемінізму отримали право працювати та стали стрункішими через більш рухливий спосіб життя, радянські жінки схудли через голод.

У Радянській державі на довгі роки запанувала мода на здорову селянську повноту. Радянська громадянка повинна була мати квітучий вигляд, потужні руки і ноги та великі стегна.

 

Їй потрібно було багато сил, щоб працювати біля верстата, в колгоспі і народжувати при цьому здорове потомство на благо радянської батьківщини.

Худорба в Радянському Союзі сприймалася як ознака хвороби і вважалася негарною.

Якщо передовицю виробництва відправляли на відпочинок в санаторій і вона поверталася звідти з трьома-чотирма зайвими кілограмами, завдання медустанови вважалася виконаною. Чоловіки мліли від пишногрудих апетитних колгоспниць.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень