Рецепт 50-х років з радянської їдальні: таку смакоту неможливо забути
Старші покоління точно пам’ятають ці пиріжки
Неймовірні пиріжки з СРСР. Незрівнянний рецепт приготування, як за радянських часів.
Пиріжки з картоплею – класика ходових став СРСР. Пропонуємо вам приготувати пиріжки за давно забутим рецептом, які завжди були в радянській їдальні.
Готувати забутий радянський рецепт пиріжків з картоплею дуже просто. Продукти завжди знайдуться у вашому холодильнику, пише glavred.
Інгредієнти:
- Борошно - 2 склянки (200 г)
- Кефір - 200 мл
- Сир твердий - 120 г
- Сода - ½ ч. л.
- Сіль - щіпка
- Цибуля - 2 шт
- Картопля - 10 шт
- Цукор - 1 чайна ложка
У глибоку миску влити кефір кімнатної температури. Додати соду, сіль і швидко все перемішати.
Натерти сир на крупній тертці, висипати відразу в кефір, і знову все перемішати. Потім додаємо просіяне борошно.
Замішуємо тісто на пиріжки і лишаємо його відпочивати хвилин 30.
Готуємо начинку. Треба відварити картоплю в підсоленій воді. Цибулю почистити, порізати невеликими кубиками і обсмажити до появи золотистої скоринки.
З відвареної картоплі зробити пюре, змішати зі смаженою цибулею. За потреби додайте спеції.
Стіл присипати борошном, перекласти тісто і розділити на 10 рівних частин. Кожен шматочок тіста трохи розкачати, зробити форму човники і перекласти 1 столову ложку начинки з картоплі.
Щільно защепіть краї і рукою приплюсніть пиріжок.
Обсмажувати пиріжки на сковороді з двох сторін.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ