

Святковий стіл буде дуже гарний
Вже цієї неділі, 4 червня, християни святкуватимуть Трійцю, або Зелені свята. Цього дня заведено йти до церкви, а після служби зустрічатися з родиною за одним столом.
Пропонуємо вам підготуватися до святкування й ознайомитися з готовим меню на будь-який смак. Обирайте рецепти страв, які припали до смаку, або готуйте все з переліку.
Час приготування: 1,5 години
Інгредієнти:
Для бульйону 2 курячих стегна миємо, кладемо у каструлю, додаємо одну цілу очищену ріпчасту цибулю, половину моркви і ¼ кореня селери, нарізаного довільними шматочками.
Також додаємо 3-4 горошини духмяного перцю та 2-3 лаврових листки, заливаємо водою і варимо 30 хвилин. Вибираємо овочі з готового бульйону.
Іншу цибулину дрібно нарізаємо кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до м'якості.
Додаємо другу половину моркви, натерту на крупній тертці, підсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
Картоплю нарізаємо довільними шматочками і додаємо в бульйон. Варимо 15 хвилин.
Окремо відварюємо яйця в підсоленій воді 5 хвилин із моменту закипання. Очищуємо від шкарлупи.
Наприкінці додаємо порізану зелень: половину пучка щавлю та кропиви. Іншу частину щавлю і петрушку заливаємо 150 грамами води і перебиваємо блендером до стану пюре.
Проціджуємо через сито і додаємо в борщ, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
Подаємо до столу зі сметаною та половинками відварених яєць.
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Закип'ятіть у великій каструлі воду й опустіть у неї качан капусти. По черзі зніміть із капустини листя. Відваріть у підсоленій воді рис до напівготовності. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте до грибів нарізану дрібним кубиком цибулю й обсмажуйте далі.
Влийте до овочевої засмажки томатну пасту й усе перемішайте.
Щоб соус не був загустим, додайте до нього 300 мл води. Доведіть його до кипіння й зніміть із плити.
Тонко відбийте шматочки м'яса.
Сформуйте голубці: на капустяний листок покладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.
Перекладіть сформовані голубці до каструлі. Додайте лавровий лист, часник на свій смак та чорний перець.
Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.
Відправте голубці до духовки, розігрітої до 180-200 градусів, на 2 години.
Подати голубці по-закарпатськи можна просто в соусі, в якому вони тушкувалися, а можна приготувати до них улюблений гарнір.
Час приготування: 20 хвилин
Інгредієнти:
Відварюємо яйця у киплячій підсоленій воді 8 хвилин. Охолоджуємо, очищаємо від шкарлупи.
Нарізаємо батон скибками, змащуємо вершковим маслом і розрізаємо навпіл.
Викладаємо по кружальцю огірка та вареного яйця.
Нанизуємо шпроти на шпажки.
Час приготування: 5 хвилин
Інгредієнти:
Відварені яйця очищаємо від шкарлупи, натираємо на тертку.
Аналогічно натираємо плавлені сирочки та змішуємо з яйцями.
Вичавлюємо часник через прес та посипаємо спеціями. Заправляємо все майонезом та ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Викладаємо все на грінки чи брускети.
Час приготування: 25 хвилин
Інгредієнти:
Наріжте шинку, перці, цибулю та твердий сир середніми кубиками.
Змішайте їх в глибокій салатниці.
Злийте воду з консервованої кукурудзи та додайте її до решти інгредієнтів.
Заправте салат майонезом та перемішайте.
Якщо ви будете одразу подавати салат до столу – додайте чипси і перемішайте. Якщо ви готуєте завчасно – додайте їх перед подачею до столу, щоб вони не розм'якли.
Час приготування: 15 хвилин і 2 години – на застигання
Інгредієнти:
Підготуйте круглу форму діаметром 19 сантиметрів. Обгорніть її бортики ацетатною стрічкою.
Подрібніть печиво на крихту, додайте розтоплене вершкове масло й ретельно все перемішайте.
Викладіть масу до форми й розрівняйте по дну в пласт.
У 100 мілілітрах теплої води розмішайте 15 грамів желатину. З рештою желатину зробіть те саме (в окремій посудині). Залиште на 5-7 хвилин, щоб набух.
У глибокій мисці з'єднайте вершки та сир, ретельно збийте міксером до густої консистенції. Влийте персиковий йогурт і ще раз збийте.
Розігрійте одну порцію набухлого желатину й влийте до йогуртової маси. Перемішайте все й вилийте на основу торта з печива. Відправте форму до холодильника, щоб желе застигло.
Дістаньте консервовані персики з банки, сироп перелийте до сотейника.
Персики наріжте скибочками й викладіть на застигле вершкове желе.
Персиковий сироп нагрійте до 80 градусів і розчиніть й ньому решту набухлого желатину.
Половину фруктового желе обережно вилийте на персики. стежте, щоб вони не сплили на поверхню. Знову поставте форму до холодильника.
Як перший шар персикового желе застигне, вилийте на нього решту желе й відправте торт до холодильника для остаточної стабілізації.
З готового торта зніміть форму та ацетатну стрічку. Наріжте його на порції й подавайте до столу.
Джерело: smachnonews.24tv.ua
Радіо Трек: НОВИНИ
Де живуть ведучі 1+1: ось як виглядають маєтки Мосейчук, Осадчої, Горбунова, Падалко (ФОТО)
Українці з малою пенсією будуть отримувати доплати: хто може розраховувати на гроші
Щастя битиме ключем: 3 знаки Зодіаку, які до кінця березня спіймають удачу за хвіст
3 предмети, які не пускають нечисту силу в дім: народні прикмети
Кнопкові телефони повертаються — чому варто перейти на них у 2025 році
Де у капусті та огірках найбільше нітратів? Які частини овочів не бажано їсти
Смачнішого ви не пробували. Ніжний сирний пиріг нашвидкоруч
Відомо, як у школах Рівного святкуватимуть Останній дзвінок
Оладки будуть пишними, як хмаринка: що додають у тісто досвідчені кухарі
Найсмачніші тюфтельки – їжачки: готуються швидко і виходить смачно
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415