Чому у Рівному не подають централізовано гарячу воду

Винен «Нафтогаз»?

Олександр Слобожан

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан під час зустрічі з міським головою Рівного Олександром Третяком розповів про причини відсутності гарячої води у містах та селах України.

Тариф у 6,99 грн за кубометр газу діяв до кінця опалювального сезону. А різницю через його встановлення мали компенсувати з Держбюджету. Однак цього не зробили. Йшлося про 4 млрд грн.

 

Тоді НАК «Нафтогаз» звернувся до населених пунктів за цими грошима, пригрозивши у протилежному разі після 1 травня залишити їх без газу.

Також, за словами Слобожана, «Нафтогаз»  надіслав нові угоди на постачання газу, згідно з якими

вимагав зробити передоплату за блакитне паливо на рік вперед.

Асоціація міст України звернулася з цього приводу у Кабмін. І відключення населених пунктів від газу відстрочили до 20 травня. Тож наступного тижня буде засідання уряду з цього питання.   

Олександр Слобожан про заборговане «Нафтогазу» висловився так:

Умовно - це віртуальні гроші, накрутки, націнки, які підуть на зарплати і премії правлінню. Тож треба щоб списання цих грошей відбулося.

А щодо ціни на газ пояснив:

Не може бути, що ціна на газ 6,99 грн, а взимку, коли люди гріються - 13 грн. За кордоном угода про постачання укладається на рік і ціна в ній діє протягом року.

 

І платити треба за спожите, а не за віртуальне - на рік наперед.  

 

Різко він висловився і щодо розмов про те, що в держави нема грошей на енергоефективні заходи, які дозволять зменшити витрати газу.

А ви знаєте, що три роки в Ощадбанку 100 млн євро лежать на енергоефективні заходи від ЄС? І в Держбюджеті на «теплі» кредити є 1 млрд. 400 тис. грн?

 

Але держава не переказує ці гроші муніципалітетам, бо вгорі остерігаються. що місцева влада собі на цьому зробить політичні дивіденди.

 

Люди мають про це знати. Гроші є. 

  Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень