Граничну вартість газу скасували: скільки він коштує на Рівненщині

Та що винні мешканці області

Газопостачальні компанії встановили квітневі тарифи на блакитне паливо.

На Рівненщині квітнева ціна газу у постачальників відрізняється. «Рівненська обласна газопостачальна компанія» бере за куб 8,85, «Рівнегаз збут» – 6,99, а «Нафтогаз Україна» – 6,86.

З травня для населення почне діяти річна фіксована вартість блакитного палива. Водночас боргів за природний газ та інші енергоносії у мешканців області – чимало, говорить заступник начальника департаменту ЖКГ Рівненської ОДА Валерій Гуз:

За природний газ борг 267,1. Борг населення за електроенергію, природний газ, теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення – 775 млн грн. Зокрема на цей час населення області заборгувало за електроенергію 154,3 млн грн 92%, за природний газ 267,1 млн грн 95%, за теплову енергію 271,8 млн грн 97% та за послуги з водопостачання 81,3 млн гривень 100%.  

Нині рівень розрахунків за комуналку в області становить майже 96%. Наявність боргів не дозволяє надавачам комунальних послуг забезпечити якісну підготовку до нового опалювального сезону, кажуть у департаменті.

Додамо, що з початку року усі борги населення за ЖКГ зросли на понад 150 мільйонів гривень.  

Влада розуміє, що за час карантину доходи у населення погіршилися, тож нині у Верховній Раді готуються законопроєкти, які дозволять розтермінувати борги, каже Валерій Гуз.

Додає, що для частини населення діє компенсація вартості використаної електроенергії. За два місяці нею скористалися 24,3 тисячі домогосподарств, або ж близько 100 тисяч мешканців області.

Сума компенсацій становить понад 21 млн грн.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень