Тариф має бути передбачуваним, - Шмигаль про річну вартість газу

В уряді озвучили попередні терміни появи річних тарифів

Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 2 березня відбулася нарада щодо річного продукту на газ.

У нараді брали участь НКРЕКП і «Нафтогаз України», повідомляє Радіо ТРЕК.

Уже у квітні-червні 2021 року постачальники газу в Україні мають представити річні тарифи на газ для населення. Такі тарифи мають бути економічно обґрунтованими, та водночас ціна буде фіксуватися на весь рік. В такому випадку влітку ціна буде вищою за ринкову, а взимку – нижчою. Робиться це для того, щоб тариф був передбачуваним.

Відкриття ринку газу в Україні стало важливим і потрібним кроком, що внаслідок конкуренції має демонополізувати галузь та дати можливість людям обирати найкращого і найвигіднішого для себе постачальника. Наступним кроком має стати річний продукт на газ, аби люди укладали контракти за фіксованою ціною на цілий рік та могли прогнозувати свої витрати, — зазначив Денис Шмигаль.

Він наголосив, що населення не повинне щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу. Тому річний продукт, який, за його словами, використовують усі розвинені світові держави, захистить населення від різких коливань цін.

Нагадаємо, в Україні з 1 лютого й аж до кінця опалювального сезону встановлена гранична ціна на газ 6,99 грн за кубометр.

Наступного разу аналогічна нарада відбудеться уже й за участі представників теплокомуненерго.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень