«СУПЕР МЕГА ПЕРЕМОГА!»: Коломойський програв справу проти України на $6 млрд

Після майже 6 років судового процесу

Українські олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов звернулися до Стокгольмського арбітражного трибуналу з позовом проти держави Україна.

У справі, що стосується газу ПАТ «Укрнафта», вони хотіли стягнути з України понад 6 мільярдів доларів.

Однак у четвер, 4 лютого, арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міністр юстиції Денис Малюська:

СУПЕР МЕГА ПЕРЕМОГА!!!!!!!!!!!!

 

у Стокгольмському арбітражі))

 

Пани Коломойський та Боголюбов хотіли стягнути з України більше 6 мільярдів (!!) доларів США та звернулись з відповідним позовом до Стокгольмського арбітражу.

 

Після майже шести років судового процесу арбітраж їм відмовив.

Ще у 2015 році три кіпрські офшорні компанії («Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited» та «Bordo Management Limited»), кінцевими бенефіціарами яких є Коломойський та Боголюбов, звернулися до Стокгольмського арбітражного трибуналу з позовом до держави Україна. Усі три позивачі є акціонерами ПАТ «Укранфта» та володіють 40,1009 % акцій вказаної компанії.

Стягнути з держави позивачі вимагали, м’яко кажучи, немало: понад 6 мільярдів (!) доларів США та відсотки, нараховані на цю суму, - розповідає Денис Малюська.

Для кращого розуміння масштабу вимог: офшорні компанії намагалися стягнути з держави суму, яка перевищує усі витрати держави на освіту та науку у 2021 році або ж становить приблизно половину витрат держави на виплату пенсій.

Підставами своїх вимог позивачі вказували:

• неодноразовий відбір з газосховищ НАК «Нафтогаз України» газу, що належав ПАТ «Укрнафта», для потреб населення за заниженою ціною (в т.ч. внаслідок рішень НКРЕ/НКРЕКП) або безоплатно взагалі, як стверджують Позивачі;

 

• невиконання ПАТ «Укртрансгаз» та НАК «Нафтогаз України» рішень українських судів, які набули чинності, про повернення частини відібраного газу ПАТ «Укрнафта»;

 

• різке підвищення ставки плати за користування надрами для видобування газу;

 

• ухвалення Верховною Радою України Закону України від 19.03.2015 № 272-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про акціонерні товариства» (щодо зниження кворуму для проведення загальних зборів в акціонерних товариствах).

Винесення рішення Стокгольмським арбітражем кілька разів відкладалося, каже міністр юстиції. Відчувалося, що позивачі щось підозрюють та затягують процес. Але це сталося – арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції.

Коломойський та Боголюбов отримали нуль доларів США, а не 6 мільярдів, - написав Малюська.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень