Чому Рівненщина - одна з областей, де транспортування газу найдорожче (ФОТО)

Пояснили у «Рівнегазі»

Віктор Осницький. Фото пресслужби Рівнегазу.

Населення Рівненщини платить за доставку газу, так само як промислові споживачі. Структура споживання – тобто кількість приватних та юридичних абонентів – одна зі складових формування тарифу.

Також на вартість доставки блакитного палива впливає протяжність мереж та кошти, необхідні на їх утримання, повідомив комерційний директор «Рівнегазу» Віктор Осницький:

- Тариф на розподіл залежить від протяжності мереж та вартості їх утримання, а також від структури споживання.

 

На Рівненщині співвідношення промислових та юридичних споживачів дорівнює кількості споживачів серед населення. Відповідно витрати діляться порівно.

 

Тобто люди платять, так само, як і підприємства. Ті області, де промислових споживачів більше, там на населення припадає менша частка.

 

Велику роль відіграють умови, в яких працюють розподільчі організації. Запроєктована потужність мереж та об'єми газу, які транспортуються – теж впливають на вартість доставки блакитного палива.

 

На Рівненщині мережі мають пропускну здатність 5,5 млрд кубометрів, а торік ми транспортували споживачам тільки 400 млн кубометрів газу.

Як зазначив Віктор Осницький,

на Рівненщині доставка одного кубометру газу коштує 2,16 грн з ПДВ.

До слова, торік споживачі Рівненщини майже у повному обсязі розрахувались за розподіл газу.

Фотоколаж з мережі

Нагадаємо, уряд встановив фіксовану ціну за газ – 6, 99 грн з ПДВ. Вона діятиме упродовж лютого та березня поточного року.

Втім, менші суми у платіжках споживачі помітять лише у березні, адже зараз всі оплачують послугу за січень – за старим тарифом.

Раніше повідомлялось, що громади не можуть впливати на формування тарифу за газ та електроенергію. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень