Чому погіршується зір: психіатр назвав несподівану причину

Іноді навіть офтальмолог не може поставити діагноз

Лікар-психіатр, керівник центру психологічної корекції захворювань Сергій Поздняков  розповів, що найчастіше стає причиною погіршення зору. За словами фахівця, такий ефект може спричинити депресія.

Що каже статистика:

Поздняков зазначив, що сьогодні депресія посідає друге місце. Вона йде одразу після кардіологічних захворювань. При цьому через цю недугу страждають майже всі органи. Одним із побічних ефектів може бути погіршення чіткості зору.

Тому, якщо під час обстеження в офтальмолога не знайшлося причин, через які зір погіршився, можливо, варто звернутися до психіатра, — додав експерт.

Інші наслідки

  • Часто при депресії виникає головний біль. При цьому пацієнти здебільшого звертаються до лікарів інших профілів. Вони під час обстеження не знаходять жодних порушень, які б викликати цей біль.
  • Можуть виникати проблеми зі шлунково-кишковим трактом: вони проявляються у вигляді порушень випорожнень, зниження апетиту, спазмів у животі, нудоти або розладів травлення.
  • Також майже у всіх пацієнтів депресія викликає проблеми із серцево-судинною системою. Так, у людини можуть спостерігатися перепади артеріального тиску та пришвидшитись частота серцевих скорочень.
  • Інша відмінна риса захворювання – біль у м'язах.
  • Проблеми зі сном: наприклад, деякі пацієнти довго не можуть заснути.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень