5 ознак, що у вас почалася депресія

Чек-лист для самодіагностики

Депресія – річ підступна.

Про неї часто говорять, втім виявити у себе цей стан не так просто. Тому варто бути уважними до свого самопочуття. Про це повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на korisno.24tv.ua.

Фактори розвитку цієї хвороби можна розділити на внутрішні і зовнішні.

Внутрішні чинники пов'язані з дефіцитом в організмі основних нейромедіаторів – серотоніну, норадреналіну і дофаміну.

Крім того, підвищує ризик розвитку депресивних станів і сезонність клімату: восени, коли сонячного світла на вулиці різко стає менше, люди починають відчувати брак вітаміну D і тепла, через що тимчасово псується настрій і виникає слабкість і апатія. Ця форма депресії називається сезонною.

Існує кілька ознак, які допоможуть зрозуміти, чи варто вам звернутися психотерапевта.

Тривале пригнічення настрою

Якщо ви відчуваєте, що ваш настрій не покращується протягом двох і більше тижнів – це має стати тривожним дзвіночком. У кожного з нас бувають різні ситуації, але з часом емоції від них поступово згладжуються. Однак, якщо ви постійно почуваєтеся пригніченим незалежно від подій в житті – це вже симптом.

Нездатність отримувати задоволення

Цей стан ще називають ангедонією – це повна відсутність задоволення від діяльності, яка зазвичай буває для людей приємною: фізичних вправ, хобі, співу, сексу або соціальних взаємодій.

Слабкість

Занепад сил можна пояснити різними причинами – стресом на роботі, конфліктами в сім'ї чи фізичною втомою. Але ці фактори викликають короткочасну втрату сил, після чого ви продовжуєте насолоджуватися життям. Під час депресії стан слабкості переслідує вас впродовж тривалого періоду.

Життя на автопілоті

Якщо раніше ви знали, що приготуєте на сніданок, що одягнете та де проведете вихідні, то під час депресії ви просто рухаєтеся на автопілоті, не можете приймати рішення та перекладаєте відповідальність на інших.

Проблеми з апетитом

Людина з депресією може відчутно набрати вагу або сильно схуднути. Зазвичай розлади харчової поведінки – це додаткове захворювання, яке діагностується на пізніх етапах депресії.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень