Чого насправді бояться коти: головні страхи улюбленців

Це їх просто жахає

Часом домашні коти здаються незворушними, як статуя Будди.

Втім, насправді вони неймовірно вразливі і легко лякаються: різких рухів, гучних звуків, незнайомого оточення.

Але насамперед хочемо попередити: це не мануал «Як налякати кішку».

Кішки й без того боязкі, і якщо їх навмисне лякати, щоб відучити від пустощів або заради забави, вони просто перестануть вам довіряти. Не кажучи вже про те, що кожен переляк позначається на їхньому здоров’ї.

Отже, найбільші котячі страхи:

Вода

Чимало кішок так ненавидять воду, що в паніці рятуються, коли на них потрапляє кілька краплин. Здавалося б, дивна реакція, адже ці тварини такі чистюні, проте їхній водострах має дике походження. Мокра шерсть видає специфічний запах, а отже, його відчує не тільки потенційна жертва, а й ворог. Крім того, шубка прилипає до тіла, а мерзнути нікому не подобається.

Втім, зустрічаються дивовижні коти, які обожнюють купатися, або ловити лапкою цівку з-під крана. А в окремих порід є навіть «фамільна» риса – бавитися з водою.

Гучні звуки

Коти чують набагато краще за собак (про людей скромно промовчимо). Природа обдарувала їх винятково гострим слухом, щоб вловлювати, де причаїлася здобич, і заодно залишатися напоготові: раптом підкрадається ворог.

Це означає, що вони неймовірно чутливі до всіх навколишніх шумів.

Оскільки кішки не зовсім розуміють людські розваги та побутові зручності, їх лякають звуки, до яких ми давно звикли: хлопавки, салюти, гудіння пилосмока, дзвін кришки, що впала – будь-який сильний і несподіваний шум.

Огірки

Власне, вони бояться будь-яких сюрпризів. Огірок – це красномовний образ такого сюрпризу, втілений у гіфках і відеороликах. Мабуть, усі бачили, як котам підступно підкладають ззаду огірок, і ті нажахано підскакують. А господарі регочуть – ми ж знаємо, що це лише овоч, зовсім не страшний. Проте для кота зелений, довгий, незрозумілий предмет асоціюється з небезпекою – раптом це змія? Тим паче він з’явився несподівано, тобто може напасти.

Пильний погляд

Важкий невідривний погляд лісового хижака свідчить про те, що він готовий до атаки. Собаки пастуших порід так само пильно дивляться на овець. Якщо, не моргаючи, дивитися на свого кота, він вважатиме, що ви замислили недобре або провокуєте його на бійку.

P.S. Жодне твердження не розповсюджується на усіх котів на світі, адже вони справді особливі й дуже різні. Не лякайте своїх муркотиків і бережіть їх від зайвих стресів!

Джерело: Joy-pup

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень