Чим замінити каву: 4 корисні напої, не гірші за смаком

Вони допоможуть вам скоротити споживання кави

Шукати альтернативу конкретному продукту ми починаємо у виняткових випадках: якщо хочеться скоротити споживання певного продукту, після рекомендацій лікаря або коли хочеться різноманітності.

Якщо вам набридло пити багато-багато кави, маємо хороші новини: замінити її здатні щонайменше 4 напої

За словами дієтолога Віри Паламар, попри те, що кава має масу корисних властивостей, є напої в рази корисніші, які непогано бадьорять.

Чай із цикорію

За смаком він дуже схожий на каву, але не містить кофеїну. Зате у цикорії є розчинна клітковина, яка може сприяти травленню і підтримувати здоров'я кишківника. А ще вона сприяє зростанню корисних бактерій. Також цикорій може мати жовчогінні властивості, що корисно для перетравлення жирів.

Заварюйте порошок цикорію, як звичайну каву – і буде вам щастя

Матча

Матча – це вид зеленого чаю, багатого на антиоксиданти. Регулярне вживання допоможе знизити високий тиск, трохи схуднути, а ще – знизити ризик розвитку діабету другого типу.

Також можна приготувати матчу-лате. Для цього змішайте розчинений у гарячій воді порошок матча з чашкою підігрітого молока, а потім збийте у блендері.

 

Какао

Какао не лише підіймає настрій – це один із найбагатших природних джерел антиоксидантів, магнію, харчових волокон, заліза, цинку та калію. У какао багато антиоксидантних сполук, які сприяють здоров'ю серцево-судинної системи.

Чашка звареного какао містить усі ці корисні сполуки без цукру чи жиру та практично без калорій (близько 10 калорій на чашку).

Золоте молоко

Це насичений замінник кави без кофеїну. Містить спеції, що бадьорять, - імбир, корицю, куркуму і чорний перець. Також у золоте молоко додають кардамон, ваніль та мед.

Цей напій полюбляють прибічники здорового харчування, які вважають його надзвичайно корисним

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень