Чи шкідливо їсти після 20:00: ви будете шоковані

Що кажуть дієтологи та дослідження

Дипломовані дієтологи та гастроентерологи розповіли, чи дійсно дуже важливо намагатися не їсти після 20:00, пише Health.

Хоча досліджень щодо впливу на організм людини відмови від їжі після 8 години вечора не так вже й багато, існує низка загальноприйнятих переваг такого кроку.

Сертифікований лікар-гастроентеролог Джанес С. Ластер пояснила, що час прийому їжі може вплинути на травлення, всмоктування та обмін речовин, що в кінцевому підсумку впливає на вагу.

Дослідження 2022 року підтвердило те, що прийом їжі в кінці дня посилює відчуття голоду, зменшує кількість спалюваних калорій і призводить до більшого накопичення жиру.

За словами Ластер, ці ефекти можуть бути унікальними для кожної людини залежно від типу їжі, генетики, рівня стресу та інших факторів.

Однак, зіграти значну роль може і вечірня активність. Наприклад, в Іспанії, де вечерю часто подають о 22:00 або пізніше, рівень ожиріння нижчий, ніж у США. Крім впливу на збільшення ваги, прийом їжі у пізній час може мати недоліки для травлення.

— Прийом їжі перед сном або перед тим, як лягти спати, значно збільшує кислотний рефлюкс, - розповіла гастроентеролог Керолайн Сойка.

Людям, які відчувають здуття живота або печію, рекомендується уникати їжі за 90 хвилин до сну.

Згідно з дослідженням 2015 року, негативні наслідки прийому їжі у вечірній або нічний час чітко не визначені, особливо якщо продукти багаті на поживні речовини або низькокалорійні.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень