Чи потрібно студентам йти до ТЦК: відповідь Міноборони

Студенти мають оновити свої контактні дані

Студенти денної форми навчання мають принести відповідні підтверджувальні документи до ТЦК для оновлення даних.

Про це в інтерв’ю Youtube-каналу «Є питання» повідомила заступниця Міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Вона пояснила, що наразі є два напрямки оновлення даних. Перший напрямок — це 60 днів оновити свої контактні дані: телефон, фактичне місце проживання, електронна пошта, якщо вона є. За відсутності пошти є право її не заповнювати.

Що стосується контактних даних, тут взагалі все просто: три поля оновив, мітка часу є і все добре.

 

Важливо, що зараз по низці даних, наприклад по денній формі навчання, людина має піти в ТЦК і показати папірець.

 

Але ми зараз перебудовуємо роботу Генштабу і ТЦК та СП, щоб працівник ТЦК без відома людини міг запросити дані в реєстрі Міносвіти і далі надати людині відстрочку, — сказала Катерина Черногоренко.

Заступниця Міністра додала, що це потребуватиме певної зміни нормативно-правових актів, але у Міноборони розраховують зробити це до кінця літа.

Поки що потрібно принести дані в ТЦК, не в ЦНАП, тому що монопольне право внести дані в «Оберіг» має тільки працівник ТЦК, – підкреслила Катерина Черногоренко.

Другий напрямок — військові дані, які є в ТЦК, це пару десятків персональних даних і до десяти службових даних, таких як ВОС, військове звання тощо.

Дані, які встановлені законом про «Оберіг» окремо оновлюються, ми робимо все, щоб зробити їх автоматизованими, але це певна робота. Ми працюємо з Генеральним штабом і це доробимо, — додала вона.

За інформацією АрміяInform, протягом минулого тижня облікові дані через застосунок Резерв+, ТЦК або ЦНАП оновили ще 995 224 громадян. У Міноборони також пояснили, що оновлення даних не вимагає проходження ВЛК.

Джерело: АрміяInform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень