На Рівненщині чоловік прийшов до ТЦК оновити дані, але отримав штраф — 17 тисяч грн

Чоловік звернувся до суду з позовом до ТЦК про скасування штрафу

Фото: ілюстративне

У Рівненській області чоловік з'явився до ТЦК для уточнення своїх військово-облікових даних. Проте на нього склали протокол за ч. 3 ст. 210 КУпАП за те, що він 2021 року не став на облік військовозобов’язаних. Про це пише видання sud.ua.

Видання зазначає, що чоловік звернувся до суду з позовом до ТЦК про скасування штрафу в 17 тис. грн, накладеного постановою ТЦК від 27 травня 2024 року.

Однак ТЦК зазначили, що позивач 08.02.2011 р. був взятий на облік призовників і набув статусу призовника.

 

Відповідно до ст. 15 Закону «Про військовий обов`язок і військову службу» в редакції від 20.03.2020 р., призовнику необхідно було самостійно з'явитися, навіть якщо повістка не надійшла протягом 10 днів від моменту початку відповідного чергового призову.

У зв'язку з цим призовною комісією було вирішено звільнити позивача від призову на строкову військову службу у зв`язку з досягненням 27-річного віку як не розшуканого, - пишуть журналісти.

Як результат, проти позивача складено протокол про адміністративне правопорушення. Чоловіка поставлено на військовий облік і видано тимчасове посвідчення військовозобов`язаного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень