Мобілізація в Україні: відстрочку отримають дві категорії студентів

Вік та спеціальність студентів значення не мають

В Україні відстрочку від призову матимуть дві категорії студентів. Мова про тих, хто навчається на денній або індивідуальній формі за кошти бюджету. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

- Ті, хто вступає на бюджет на денну або дуальну форму - це один з критеріїв. І другий критерій - рівень тієї освіти, яку вони мають здобувати, має бути вищий, ніж у них є.

 

Тобто, якщо людина - бакалавр, то вона має вступити в магістратуру, щоб отримати відстрочку, - сказав Лазуткін.

За даними Міністерства освіти та науки України, кількість здобувачів освіти за контрактом у вишах в останні роки зросла на понад 40%, переважно через чоловіків мобілізаційного віку.

Нагадаємо, 16 липня — останній день, коли всі чоловіки віком 18-60 років зобов’язані оновити свої персональні дані для військового обліку. Йдеться про актуальну адресу проживання, номери телефонів, електронну пошту.

На оновлення даних було надано 60 днів.

 

Після реченця почнуть діяти штрафи розміром від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Якщо людина не сплатить штраф впродовж 15 днів, впроваджуватимуть інші механізми примусу — блокування банківських рахунків, арешт майна і навіть притягнення до кримінальної відповідальності. Також, підприємства, на якому порушуються правила військового обліку співробітників, можуть отримати штраф від 34 до 59,5 тисяч гривень.

Від 16 липня ТЦК відправлятиме повістки рекомендованим листом. Якщо особа відмовиться її забрати, все одно, буде вважатись, що повістка вручена.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень