Достатньо скарги сусідів: українців штрафуватимуть, за техніку яка голосно працює

Допустимий рівень шуму відрізняється вдень і вночі

Генератори - один з оптимальних варіантів забезпечити квартиру, офіс ич магазин автономним джерелом живлення. Йдеться про умови, коли світло в Україні вимикають кожен день. 

Втім, багатьох генератори неймовірно дратують. Вони виробляють чадний газ, встановлювати їх можна тільки на свіжому повітрі, а от за гучну роботу власнику генератора можуть виписати ще й штраф. 

Санітарні норми України припускають  допустимий рівень шуму на прилеглих до житлових будинків територіях:

  • у денний час: 55-70 дБ;
  • у нічний час: 45-60 дБ.


Відповідно до закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» шумове забруднення – привід для штрафу. Кодекс адміністративних правопорушень передбачає такі заходи для порушників:

  •  усне попередження;
  • штраф у розмірі 5-15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для фізичних осіб (85-255 грн) та 15 до 30 для юридичних осіб (255-510 грн).

Якщо порушення буде вчинено повторно, штраф відповідно зростатиме. 

Для того аби власнику генератора виписали штраф, сусідам достатньо викликати поліцію. Рівень шуму мають вимірять фахівці спеціальними приладами, і кількість децибелів які видає техніка треба вказати у відповідному акті перевірки. Поліція має ухвалити заяву, скласти протокол, опитати та взяти свідчення у свідків, і направити справу до суду, який може ухвалити рішення про виплату штрафу.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень