ТЦК по-новому виписуватимуть повістки: що змінилося

Роз'яснення від Міноборони

У Міністерстві оборони України повідомили про зміну у підготовці повісток військовозобов'язаним чоловіками. Вказано, що вони швидше отримуватимуть документи для оновлення даних.

Уряд ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на ТЦК та централізованого друку повісток. Таким чином, робота представників військкоматів має полегшитися.

У ТЦК з'явилася можливість формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Це значно прискорює процедуру.

Раніше оператори ТЦК вручну виписували повістки. Це займало багато ресурсів та часу.

 

А тепер процес стає централізованим: повістки будуть формувати та роздрукувати через реєстр «Оберіг».

 

Оператори ТЦК зможуть підписувати зазначені документи за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

При цьому спосіб оповіщення військовозобовʼязаних громадян не змінився – повістки надалі будуть вручати особисто або надсилати поштою – з 17 липня.

Адвокатка Наталія Гнатик з об’єднання «Актум» зазначила, що повістки формуватимуться автоматично, виходячи з наявних даних в електронному реєстрі.

 

Потім вони направлятимуться на підпис голові ТЦК, друкуватися та відправлятися військовозобов'язаним.

У повістках будуть прописані вимоги до термінів надсилання та явки за нею. Поштове відправлення має бути направлене не пізніше наступного дня після підпису, а дата явки до ТЦК – не раніше 14 днів після засвідчення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень