Військовий облік для 17-річних хлопців: у Міноборони пояснили, чи загрожують їм штрафи

Військовий облік юнаків проводили і до війни

Взяття на військовий облік юнаків-призовників в Україні — щорічна процедура, яка не пов'язана з мобілізаційними заходами під час війни. Для того, аби стати на облік треба особисто прибути до відповідного місцевого ТЦК.

Однак хлопцям, які не стали на військовий облік призовників, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Про це повідомив Дмитро Лазуткін, речник Міністерства оборони.

Людині треба прийти до ТЦК з документами, свідоцтво про народження має бути, ідентифікаційний код, паспорт, і, якщо вона проходила якісь вишколи й навчалася в якихось секціях, які так чи інакше мають відношення до військової справи, якісь сертифікати, грамоти принести, - сказав він.

Лазуткін також не виключив імовірність запровадження штрафи для 17-річних хлопців, які не виконали вимоги.

Наразі ці штрафи збільшено, тому відкидати того, що штраф може бути, ми не можемо. Є норма закону, наразі суми штрафів від 17 тисяч гривень, доволі суттєві, - додав він.

Нагадаємо, 17-річних хлопців, які з певних причин не стали на військовий облік, оповіщатимуть за місцем реєстрації за допомогою повісток для прибуття до ТЦК та постановки на військовий облік.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень