Порушення старе, а закони нові: На Рівненщині ТЦК виписав чоловікові 17 тисяч грн штрафу

Що сказав суд  

17 тисяч штрафу за не постановку на військовий облік у 2021 році виписали чоловіку з Рівненщини.

У травні цього року житель Дубенщини прийшов до військкомату для оновлення даних. Однак там на чоловіка чекав «сюрприз» у вигляді виписаного штрафу за частиною 3 статті 210 кодексу про адміністративні правопорушення, яку ввели в дію лише у травні цього року.

Насправді ж за порушення військового обліку трирічної давнини військовозобов’язаний мав би заплатити від 510 грн до 850 гривень. У результаті суд вирішив, що ТЦК діяв не на підставі закону, тож постанова про штраф має бути скасована.

Суд вказав, що чоловік не міг вчинити адміністративно-правове правопорушення за ч. 3 ст. 210 КУпАП з 30.06.2021, бо норма ч. 3 ст. 210 КУпАП введена в дію лише 19 травня 2024, одночасно із вказівкою на 60-денний строк для уточнення своїх даних щодо військового обліку, що позивач і зробив.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень