На Рівненщині зафіксували вже другий випадок хвороби Вейля 

Чим вона небезпечна

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Другий за літо випадок лептоспірозу зареєстрували на Рівненщині. Інфікувалися жителі Дубенського та Рівненського районів.

Лептоспіроз або хвороба Вейля  – це гостра інфекційна хвороба, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної і навіть нервової систем.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у водоймах, риболовлі, при догляді за хворими тваринами та вживанні інфікованих гризунами продуктами, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Лептоспіра може проникати в організм людини через порізи та подряпини на шкірі, а також через ніс, рот, очі. Можливий також шлях інфікування у разі вживання сирої води із природних невідомих  джерел.

Як уберегтися від лептоспірозу:

  • не купайтеся і не рибальте у водоймах, з якими можуть контактувати інфіковані тварини, наприклад, біля водопою худоби;
  • усі хатні та сільськогосподарські тварини мають бути вакциновані проти лептоспірозу;
  • не торкайтесь інфікованих тварин і дотримуйтесь заходів безпеки, доглядаючи за ними;
  • під час роботи на городі та збору ягід у лісі користуйтеся засобами індивідуального захисту;
  • проведіть дератизаційні заходи у своєму помешканні та убезпечте воду та харчі від забруднення виділеннями гризунів;
  • термічно обробляйте продукти тваринного походження.

Лептоспіроз часто може нагадувати грип, який більш характерний восени і взимку. Тож якщо ви несподівано захворіли серед літа, а перед тим мали контакт із потенційно зараженою водою або тваринами, зверніться до лікаря.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень