Частину українців звільнили від обов'язку повіряти лічильник. Кого стосується

Це обов'язкова процедура, але у період воєнного стану є певні зміни

Перевірка лічильників обліку споживання електроенергії, води, газу та опалення є обов'язковою процедурою. З початком повномасштабного вторгнення українцям дозволили не проводити її, втім, невдовзі цей обов'язок повернувся. Щоправда, не для всіх. 

Відповідно до рішення уряду, не проводити повірку лічильників можуть:

  • жителі тимчасово окупованих територій (процедуру повірки лічильників цій категорії громадян потрібно пройти протягом трьох місяців після завершення військового стану);
  • жителі зони активних бойових дій (їм для повірки приладів обліку дається шість місяців після закінчення воєнного стану).

Після повірки лічильників потрібно обов’язково:

  • опломбувати прилади обліку;
  • зареєструвати лічильники на абонентський облік;
  • отримати свідоцтво про повірку в разі справної роботи приладу або довідку про непридатність у разі виявлення несправностей лічильника.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень